Citigroup petrol fiyat tahminlerini aşağı çekti

ABD'nin en büyük finans kuruluşlarından Citigroup petrol fiyat tahminini düşürerek 2021 yılında Brent petrol için 52 dolar/varil olarak açıkladı.

Enerji Günlüğü - ABD'nin en büyük finans kuruluşlarından Citigroup petrol fiyat tahminini düşürerek 2021 yılında Brent petrol için 52 dolar/varil olarak açıkladı.

Amerikan Citigroup, koronavirüs salgının önüne geçmek için alınan tedbirlerin etkisi ile global petrol talebinin azalacağını öngörerek 2021 yılı için hem Brent hem de Batı Teksas petrolüne yönelik ortalama fiyat tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Brent petrolü için 2021 yılı ortalama fiyat tahminin 5 dolar düşürerek 52 dolar/varile indiren Citi, Batı Teksas için beklentisini de 5 dolar düşürerek 49 dolar/varile çekti. 

PETROL TALEBİ DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

2020 yılı için petrol talebinde düşüş beklentisini 8,9 milyon varil/gün olarak ortaya koyan Citi, 2021'de talebin 7,1 milyon varil/gün, 2022'de ise 2,6 milyon varil/gün artacağını tahmin etti. Citi ayrıca, OPEC+’nın arz kısıntısı anlaşmasına uyumunun 2020 4'ncü çeyrek boyuncu yüksek seyredeceğini ve OPEC'in 2021'de ilk çeyrekte üretim kısıntısını sabit tutacağını da öngördü. 

Citi, Biden'in başkan seçilmesinin Rusya ve Suudi Arabistanı'ı OPEC+ çerçevesinde petrol piyasalarını yönetme yönünde dahada yakınlaştıracağını savundu.