Denizli Sarayköy’e 20 MW’lık bir JES daha kurulacak

Emirler Enerji, Denizli'nin jeotermal diyarı Sarayköy ilçesine 20 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali (JES) kuracak.Emirler Enerji Elektrik...

Enerji Günlüğü - Emirler Enerji, Denizli'nin jeotermal diyarı Sarayköy ilçesine 20 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali (JES) kuracak.

Emirler Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Denizli İli, Sarayköy İlçesi, Sakarya Mahallesi, Demircideresi Mevkii civarında yaklaşık 19,6 bin metrekarelik alanda 19,9 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali kurulması planlanıyor. 

8 milyon 600 bin lira bedelli proje kapsamında, 1 adet sıcak su kuyusu ve bir adet re-enjeksiyon için kuyusu bulunan izinli sahada jeotermal kaynaktan elde edilecek sıcak su ile elektrik santralinden 19,9 MWe elektrik üretilecek. 

Planlan tesis alanı içinde 35.5 kW ve yakınında 154,5 KW gerilime sahip enerji nakil hattı bulunuyor. Tesiste üretilen elektrik AYDEM tarafından uygun görüş verilecek noktadan ulusal şebekeye verilecek. Projeye ilişikin çevre etki değerlendirme süreci ise başladı.

Enerji Günlüğü