Diyarbakır Hazro’da kömür üretilecek

Re-He Hazır Beton şirketi, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde açacağı kömür ocağında yılda 250 bin ton kömür üretmeyi planlanıyor.

Enerji Günlüğü - Re-He Hazır Beton şirketi, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde açacağı kömür ocağında yılda 250 bin ton kömür üretmeyi planlanıyor.

Re-He Hazır Beton Tes. San. ve Tic. A. Ş. tarafından Diyarbakır İli, Hazro İlçesi, 202000361 Ruhsat Numaralı 3322248 Erişim Numaralı alanda “Kömür Ocağı Arama-Üretim ve Kırma-Eleme ile Paketleme (Torbalama) Tesisi” kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 1 milyon lira değerindeki proje kapsamında, daha önceden 1980’li yıllarında bazı kömür çıkarma vb. faaliyetler gerçekleştirilen alanda kapalı ocak işletme yöntemi ile Kömür Ocağı Arama – Üretim ve Kırma – Eleme ile Paketleme (Torbalama) Tesisi kurulacak. Çıkarılan kömür boyutlandırıldıktan sonra paketlenerek piyasaya sunulacak. Çalışmalarda sondaj makineleriyle yaklaşık 130 – 150 m derinliğe inecek şekilde sondaj işlemi gerçekleştirilecek. Bu işlem neticesinde alınan numuneler ile ilgili Laboratuar ve Analiz çalışmaları değerlendirmesi akabinde üretime geçilecek. Ocaktan yılda 250.000 ton kömür üretilmesi öngörülüyor.

Enerji Günlüğü