Doğal gaz yardım başvuruları devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz yardımı kapsamında son üç günde, e-Devlet üzerinden 216 bin başvuru aldıklarını bildirdi.

Enerji Günlüğü - Doğal gaz faturalarını ödemede zorlanan ihtiyaç sahibi hanelerin yardım başvuruları üç günde 216 bine ulaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabı üzerinden, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği için yapılan başvurular ile ilgili bilgilendirme yaptı. Yanık, “Doğalgaz yardımı kapsamında son üç günde e-Devlet üzerinden 216 bin başvuru aldık. Daha fazla vatandaşımıza ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yanık, ödemelerin Mart ayı içerisinde yapılacağını da hatırlattı.

Doğal gaz yardımı başvuruları 18 Şubat Cuma günü e-Devlet üzerinden yapılmaya başlamıştı. Hane başına 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek olan yardım için yapılan başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca detaylı incelecek ve yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilenler destekten yararlanmaya hak kazanacak.