Dönmez: Kok kömürü fabrikası kuracağız

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), kok kömürü ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 150-200 milyon dolar yatırımla bir fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, kok kömürü ihtiyacını karşılamak için bir fabrika kurulacağını ve bu yatırımın fizibilite çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez özel bir TV kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) kok kömürü ihtiyacını karşılamak için bir fabrika kurma çalışmalarI yürüttüğünü açıkladı. 

Dönmez, “Kok kömürü ihtiyacını karşılamak için fizibilitelerini hazırlattık, yani burada inşallah bir kok kömürü fabrikası kuracağız. Buradan alınan kömürü koklaştırmak gerekiyor, böyle bir yatırımın da şu anda fizibilite çalışmaları büyük olanda tamamladı, Türkiye Taşkömürü Kurumu, belki buradaki yerel birtakım aktörlerle, yani demir-çelik sektörü de olabilir, birlikte böyle bir yatırımı da gerçekleştirmiş olacağız, yaklaşık 150-200 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Yine 500 kadar yeni işçi istihdam etme imkanına da kavuşmuş olacağız” ifadelerini kullandı. 

MADENDE 2000 YENİ İSTİHDAM MÜMKÜN

1.000 madencinin daha istihdam edileceğini kaydeden Dönmez, “Burada bir münavebeli bir sistem var, özellikle yöre halkı da onu daha çok tercih ediyor. Kırsal kesimde de şimdi tam zamanlı işe aldığınızda bu sefer de tarladaki, bahçedeki işleri zaman-zaman aksayabiliyor. Yöre halkı, geçmişte biz şöyle çalışıyorduk, 1 ay çalışıp 1 ay tarlamızda-bahçemizde çalışıyoruz, aynı imkân tekrar bize verilebilir mi diye dün böyle bir teklifle geldiler. Bu durumda belki eğer öyle 1 ay çalışıp 1 ay tarlasında-bahçesinde çalışmaya müsaade edersek, bu 1.000 kişi belki 2.000 kişiye de çıkabilir” dedi.