Dünyanın bir süre daha petrol ve gaza ihtiyacı var

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, sürdürülebilir kaynaklara geçişin onlarca yıl sürebileceğini, bu süreçte insanlığın petrol ve gaz ihtiyacının devam edeceğini söyledi.

Enerji Günlüğü - Tesla ve SpaceX’in kurucusu ABD’li iş insanı Elon Musk, bir yandan sürdürülebilir enerji kaynakları geliştirirken, diğer yandan medeniyetin devamını sağlamak için petrol ve gaz çıkarmayı sürdürmesi gerektiğini söyledi. 

Norveç’in Stavanger kentinde bir enerji konferansına katılan Musk, gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Gerçekçi olmak gerekirse kısa vadede petrol ve gaz kullanmamız gerektiğini düşünüyorum, aksi halde medeniyetimiz yıkılabilir” dedi. 

Dünyanın bugüne kadar karşı karşıya kaldığı en büyük değişimlerden birinin sürdürülebilir enerjiye ve sürdürülebilir ekonomiye geçiş olduğunu ifade eden Elon Musk, “Bu geçiş on yıllarca sürebilir” diye konuştu.

Kuzey Denizi’nde kurulan ve bataryalarla desteklenen denizüstü rüzgar enerjisi santralinin kilit öneme sahip bir enerji kaynağı olabileceğini belirten Elon Musk, “Santral, kış mevsiminde güçlü ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olabilir” dedi.