Düz, mercimek başlı tornavida kanallı vidalara yeni standart

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Havşa, Mercimek Başlı, (Genel Baş Stili) - Tornavida Kanallı vidalarda uygulanan mamul kalitesi...

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Havşa, Mercimek Başlı, (Genel Baş Stili) - Tornavida Kanallı vidalarda uygulanan mamul kalitesi A standardının kaldırılarak yerine TSE tarafından hazırlanan standardın getirildiğini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı havşa, mercimek başlı tornavida kanallı vidalara uygulanan mamul kalitesi A ile ilgili tebliği bu günkü Resmi Gazete’de yayınladı.

Tebliğe göre, 23/9/2003 tarihli ve 25238 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mecburi Standard Tebliği (Tebliğ No: ÖSG-2003/78) ile Bakanlıkça mecburi uygulamaya konulanTS 1023-6 EN ISO 2010 “Civatalar - Bölüm 6: Havşa, Mercimek Başlı, (Genel Baş Stili) - Tornavida Kanallı - Mamul Kalitesi A” standardı mecburi uygulamadan kaldırılacaktır. Bu standard yerine Türk Standardları Enstitüsü(TSE) tarafından hazırlanan TS EN ISO 2010“Havşa, Mercimek Başlı Tornavida Kanallı Vidalar - Mamul Kalitesi A” standardı imalat ve satış safhalarında zorunlu olarak uygulanacak.

STANDARDININ KAPSAMI

Bu standard, anma çapı M 1,6’dan M 10’a (dahil) kadar, mamul kalitesi A olan havşa, mercimek başlı, tornavida kanallı vidalarının özelliklerini kapsayacak. Özel durumlarda, bu standardın kapsamında bulunmayan özellikler gerekirse örneğin; ISO 261, ISO 888, ISO 898-1, ISO 965-2 ve ISO 3506-1 gibi diğer mevcut standardlardan seçilebilecek.

TS EN ISO 2010 standardı, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilebilecek ve TSE’nin ve il temsilciliklerinin iletişim bilgilerine TSE’nin internet sayfasından ulaşılabilecek.