Elektrik dağıtımında kayıp oranları düşürülecek

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketlerinin hedef kayıp oranları (HKO), eşik değere göre şirketler için ayrı ayrı belirlenen hedeflerle düşürülmeye...

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketlerinin hedef kayıp oranları (HKO), eşik değere göre şirketler için ayrı ayrı belirlenen hedeflerle düşürülmeye çalışılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), “Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Hedef Kayıp Oranlarının Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar”ı Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, elektrik dağıtım şirketlerinin hedef kayıp oranları (HKO), bu şirketlerin son 3 yıllık dönemde kesinleşen yıllık teknik ve teknik olmayan kayıp oranı (KKO) değerlerinden hareketle belirlenecek.

Son 3 yıllık dönemde ağırlıklı ortalama KKO değeri Kurul tarafından uygulama dönemi için belirlenen eşik değer ve altında olan şirketler ile ağırlıklı ortalama KKO değeri eşik değerden büyük olan şirketler için ayrı ayrı hedefler belirlenerek, teknik ve teknik olmayan kayıp oranları düşürülmeye çalışılacak.