Elektrik işçileri Paris’in elektriğini kesti

Fransa’da Hükümetin parlamentodan geçirmeyi planladığı yeni emeklilik reformunu protesto eden elektrik işçileri dün başkent Paris’in elektriğini kesti.

Enerji Günlüğü - Fransa’da Hükümetin parlamentodan geçirmeyi planladığı yeni emeklilik reformunu protesto eden elektrik işçileri dün başkent Paris’in elektriğini kesti.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve yönetimine karşı eylemler sürerken elektrik işçileri 21 Ocak Salı günü Paris'te elektrikleri yaklaşık 2 saat keserek binlerce evi karanlık içinde bıraktı. Kentin güneyindeki banliyöleri etkileyen kesinti nedeniyle uluslararası havalimanı Orly'e ve kente gıda sağlayan Rungis pazarına ulaşım aksadı.

İşçilerin “Avrupa'nın ekonomik ciğerlerinden biri olan” bu bölgeyi özellikle hedef aldığını belirten Fransa Genel Emek Konfederasyonu (CGT) lideri Franck Jouanno, “Bir vızıltı yaptı ve herkesin istediği de buydu” ifadesini kullandı.

Protesto ve grevlerde 48. gününü geride bırakan Fransa'da sendikalar, Macron yönetiminin emeklilik sistemini elden geçirmeyi amaçlayan reform planından tamamen vazgeçmesini istiyor. Hükümet, kurumlardaki farklı emeklilik şartlarının tek bir çatı altında toplanması ve tüm çalışanlar için aynı emekli olma şartlarının uygulanmasını hedefliyor. Çalışanlar ise bulundukları kurumların kendilerine sunduğu farklı haklardan feragat etmek istemiyor.