Enerji Bakanlığı’ndan elektrikte enerji verimliliği Sempozyumu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik iletim ve üretiminde enerji verimliliğine ilişkin çalışmaların paylaşılıp sinerji yaratılması amacıyla 2020 yılı Şubat ayının ilk yarısında bir sempozyum düzenleyecek.

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik iletim ve üretiminde enerji verimliliğine ilişkin çalışmaların paylaşılıp sinerji yaratılması amacıyla 2020 yılı Şubat ayının ilk yarısında bir sempozyum düzenleyecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) teknik destekleriyle 2020 yılı Şubat ayının ilk yarısında “Elektrik İletim ve Üretiminde Enerji Verimliliği Sempozyumu” düzenlenecek. Sempozyum ile elektrik iletim ve üretiminde enerji verimliliğine ilişkin çalışmaların akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiği bir ortamda paylaşılması ve tartışmaya açılması ile farklı paydaşların fikir alışverişi ile bir sinerji yaratılması hedefleniyor.

BİLDİRİ ÖZETLERİ 15 OCAK’A KADAR GÖNDERİLEBİLECEK

Elektrik İletim ve Üretiminde Enerji Verimliliği Sempozyumu’nda sunulacak olan ekli şablona uygun hazırlanacak 300-500 kelime uzunluktaki bildiri özetleri veya poster bildirileri 15 Ocak 2020’ye kadar iletilebilecek. Özetler, e-posta yolu dia2@enerji.gov.tr e-posta adresine iletilecek. Bilim Kurulu’nun incelemesi sonrası kabul edilen bildiriler 29 Ocak 2020’ye kadar duyurulacak. En fazla 5000 kelimelik tam metinler ise sempozyum sonrasında 24 Nisan 2020 tarihine kadar gönderilebilecek. Editöryal seçimin ardından seçilmiş bildirilerin bir kitaba dönüştürülmesi de hedefleniyor. 

Elektrik İletim ve Üretiminde Enerji Verimliliği Sempozyumu’nda sunulacak bildirilerin santrallerde ekipman verimliliği ve operasyonel verimlilik, iletim ve dağıtım süreçlerinin optimizasyonu ve iletim ve dağıtım elemanlarında verimliliğin arttırılması ile batarya ve akıllı şebekeler gibi elektrik iletim ve üretiminde verimliliğe katkı sunacak teknolojik gelişmeler konularına odaklanması bekleniyor. Fakat bildiri sahipleri, elektrik iletim ve üretiminde enerji verimliliği çerçevesinde değerlendirilebileceğini düşündükleri bildirilerini iletmeye teşvik ediliyor.