Enerji Piyasası Bildirim Sistemi Kullanım Talimatı yürürlükte

Enerji Günlüğü - EPDK,elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasaları faaliyetlerinin izlenmesi, analiz edilmesi ve raporlanması sürecinde ihtiyaç duyduğu...

Enerji Günlüğü - EPDK,elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasaları faaliyetlerinin izlenmesi, analiz edilmesi ve raporlanması sürecinde ihtiyaç duyduğu verilerin toplanmasına ilişkin usul ve esasları düzenledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun(EPDK) konu ile ilgili Enerji Piyasası Bildirim Sistemi Kullanım TalimatıResmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Talimatta belirtilen bildirimler, Kurul Kararıyla belirlenip Kurum internet sitesinde yayımlanan bildirim formları aracılığıyla yapılacak. Talimatta elektronik imza ile yapılması öngörülen bildirimler, bildirim yükümlüsü yetkilileri tarafından, bildirim sistemi kullanılarak, elektronik imza ile yapılacak.

Talimat, Enerji Piyasası Bildirim Yönetmeliği kapsamında enerji piyasasında bildirim yükümlülüklerine ilişkin kuralları kapsıyor. Bildirim yapma yükümlülüğü, ilgili mevzuatta aksi belirtilmedikçe lisansın yürürlükte olduğu süre içindeki bildirim dönemleri ile diğer gerçek ve tüzel kişiler için bu Talimatta belirtilen dönemleri kapsıyor.

Talimatta belirtilen bildirimler, Kurul Kararıyla belirlenip Kurum internet sitesinde yayımlanan bildirim formları aracılığıyla yapılacak.

Bildirim yükümlüsünün, bildirimin tabi olduğu dönemde faaliyette bulunmaması bildirim yükümlülüğünü ortadan kaldırmayacak, bu durumda söz konusu dönemde bildirime tabi faaliyet yapmadığını belirtecek şekilde bildirim yapacak.Lisansının sona erdirilmesi veya iptal edilmesi hallerinde, söz konusu lisansa dair sona erdirme veya iptal öncesi gerçekleştirilen faaliyetlerine ilişkin elektronik imza ile yapması gereken bildirimleri yazılı olarak yapacak.

Kurumun diğer kurum ve kuruluşlara veri gönderme yükümlülüğünün ifası için bildirim sistemi üzerinden alacağı veriler, bu Talimatın kapsamı dışında olacak.

Bildirim yükümlüleri, Kuruma yapmış oldukları bildirimler için, düzeltme talebi yapılamayacak bildirimler hariç olmak üzere, bildirim yapma süresi dolduktan sonra gerekçesini belirtmek suretiyle düzeltme talebinde bulunabilecekler. Düzeltme talebinin Kurum tarafından kabul edilmesi halinde, bu Talimatta belirlenen süreler içinde, daha önce yapmış oldukları bildirimlerde düzeltme yapabilecekler.

Bu talimatın yürürlüğe girmesi ile işlevini yitiren LPG Piyasasında Lisans Başvurusu ve Bildirim Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararının 11 inci maddesi yürürlükten kaldırıldı