Enerjisa Tufanbeyli Termik’te depolama kapasitesini arttıracak

Enerjisa işletmekte olduğu Tufanbeyli Termik Santrali’nde yakıt depolama ünitesinin kapasitesini 1000 metreküpten 2700 metreküpe çıkaracak. 

Enerji Günlüğü - Enerjisa işletmekte olduğu Tufanbeyli Termik Santrali’nde yakıt depolama ünitesinin kapasitesini 1000 metreküpten 2700 metreküpe çıkaracak. 

Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa tarafından Adana ili, Tufanbeyli ilçesi, Yamanlı-Kayarcık-Taşpınar köyleri arasında kurulu olan 450 MW’lık Tufanbeyli Termik Santrali’nin yakıt depolama ünitesinde kapasite artışı planlanıyor. 

Santralde 1.048 metrekare alanda ateşleme (ilk yakma) işlemi amacıyla kulanılan Yakıt Depolama Ünitesi kapsamında hali hazırda 1.500 m3 kapasiteli bir adet HFO Tankı ile 1.200 m3 kapasiteli bir adet LFO tankı bulunuyor. Söz konusu tanklarda faaliyet başlangıcından itibaren 1.000 m3 depolama yapılmakta olup, operasyonel sürekliliğin sağlanması amacıyla tanklarda depolanan yakıt miktarının arttırılmasına ihtiyaç duyuluyor. 

720 bin lira bedelli kapasite artışı projesi kapsamında mevcut tankların dolum kapasiteleri HFO (Ağır Yakıt) Tankı 1.500 m3 ve LFO (Hafif Yakıt) tankı 1.200 m3 olarak kullanılması planlanıyor. 

Kapasite artışı mevcut tankların sahip olduğu kapasitenin tam olarak kullanılmasını içerdiğinden herhangi bir inşaat faaliyetinde bulunulmayacak ve alan artışı söz konusu olmayacak. Ayrıca Yakıt Depolama Ünitesi kapasite artışı kapsamında ekipman yenilemesi veya ilavesi yapılmayacak ve mevcut durumda kullanılan hatlar ve sistemler kullanılmaya devam edilecek.

Enerji Günlüğü