Eni CEO’su: Kıbrıs’ta birileri savaş gemileriyle ortaya çıkarsa kuyuları açmam

İtalyan enerji şirketi Eni’nin CEO’su Claudio Descalzi, Kıbrıs sularında Rum yönetiminin KKTC karasuları ile çakışan 7. parselde verdiği lisans için savaş çıkmasını istemediğini ve böyle bir durumda kuyuları açmayacaklarını söyledi. 

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni’nin CEO’su Claudio Descalzi, Kıbrıs sularında Rum yönetiminin KKTC karasuları ile çakışan 7. parselde verdiği lisans için savaş çıkmasını istemediğini ve böyle bir durumda kuyuları açmayacaklarını söyledi. 

İtalyan enerji şirketi Eni’nin CEO’su Claudio Descalzi, Roma'daki bir konferansta Türkiye ile Kıbrıs Rum yönetimi arasında tartışmalı 7. Parseldeki çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Descalzi, Türkiye’nin bölgeye Yavuz Sondaj Gemisi’ni göndermesi ile iki ülke arasında yükselen tansiyondan endişelenmediğini belirterek, “Biri savaş gemileri ile ortaya çıkarsa, kuyuları açmayacağım ... Kesinlikle sondaj kuyuları için bir savaş kışkırtmak istemiyorum” dedi. 

AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, Fransız enerji şirketi Total ve İtalyan enerji şirketi Eni’nin oluşturduğu konsorsiyuma, Kıbrıs’ın tek yanlı olarak ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki 7'nci parselde sondaj çalışmaları yapması için geçtiğimiz Temmuz ayı sonunda izin vermişti.