ENVER`den sanayide verimlilik ve yalıtım projeleri

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği, Enerji Hanım projesinin ardından, Sanayide Enerji Verimliliği ve Yalıtım Kampanyası isimli iki yeni...

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği, Enerji Hanım projesinin ardından, Sanayide Enerji Verimliliği ve Yalıtım Kampanyası isimli iki yeni projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı ziyaretleri sırasında konuşan Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, 2013’ün proje bazında oldukça hareketli geçeceğini söyledi. Enerji Hanım Projesi’nin Haziran sonuna kadar toplam 20 ilde toplantılarını tamamlayacağını hatırlatan Çağlar, “Enerji Hanım Projesinin yanı sıra, Nisan ayında Sanayide Enerji Verimliliği ve Ağustos ayında da Yalıtım Kampanyası isimli iki yeni projemizi daha hayata geçireceğiz. Bu projelerde, işletmelerde çalışanlara verimlilik anlayışını aşılamayı ve yalıtımlı yapılara dönüşüm konusunu hızlandırmayı hedefliyoruz” dedi.



YILDIZ: YALITIM İÇİN FİNANS KESİMLERİYLE TEMAS HALİNDEYİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da enerji verimliliği kapsamında eski binalardaki yalıtım konusunda banka ve finans kesimleriyle temas halinde olduklarını bildirdi. Bakan Yıldız, verimlilik ve tasarruf gibi hayati kavramların, kişilerin konforundan taviz verilmeden uygulanabilirliği konusuna çok önem verdiklerini söyleyerek, “Enerji Verimliliği Derneği, enerjinin tasarrufu ve akıllı kullanılması konusunda Türkiye’nin dört bir yerinde yol gösterici olacak” diye konuştu. Yıldız ayrıca, Bakanlık olarak derneğin çalışmalarına gerekli desteği vereceklerini de dile getirdi.