EPDK 5 şirketten yazılı savunma istedi

EPDK, denetimlerde aykırılık tespiti yaptığı 5 şirketten yazılı savunma vermelerini istedi. 

Enerji Günlüğü - EPDK, denetimlerde aykırılık tespiti yaptığı 5 şirketten yazılı savunma vermelerini istedi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), denetim çalışmalarında aykırılıklar tespit ettiği 5 şirketle ilgili soruşturma açtı ve bu şirketlerden soruşturma kapsamında yazılı savunma vermelerini istedi. 

EPDK’nın savunma istediği şirketlerin üçü akaryakıt dağıtım lisansı sahibi. Bunlardan Petsa Petrolcülük AŞ ile Eksen Petrolcülük Dağıtım AŞ’ye bayisinin otomasyon sistemi doğru ve tutarlı veriler içermediği ve/veya bayide tespit edilen aykırılıkları Kuruma bildirmediği için soruşturma açıldı. 

Tekoil Petrol Ürünleri Madeni Yağ Taşımacılık Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ise bayilik sözleşmesi olmaksızın bayiye akaryakıt ikmali yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Kurul, 3 dağıtım şirketinden de savunma istedi. 

EPDK, İTS/117 sayılı İç Tesisat ve Servis Hatları Sertifikası sahibi Sintes Mühendislik İnşaat Harfiyat Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’nin dağıtım bölgesi içinde işyeri veya irtibat bürosunun bulundurma ve dağıtım şirketi tarafından istenen bilgi ve belgeleri eksiksiz, tam olarak sağlama yükümlülüklerinin yerine getirmediği gerekçesiyle soruşturmaya konu etti ve şirketin savunmasını istedi. 

Kurul, Türkmenoğlu Petrol Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’ne de LPG tesisinde çalışan ve ilgili SGK hizmet döküm listesinde yer alan kişilerin tamamının LPG Yetkili İşletme Personeli Sertifikası olmadığı için soruşturma başlattı ve şirketten savunma istedi. 

Kurulun talep ettiği savunma yazılarının 30 gün içinde Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sok., No: 4, Çankaya, Ankara adresine ulaştırılmış olması gerekiyor.