EPDK’dan petrol lisans sahiplerine e-tebligat uyarısı

EPDK, 1 Ocak itibarıyla petrol piyasasında tüm lisans sahiplerinin, kendi adlarına e-tebligat adresi almak ve geçerliliğini korumakla yükümlü olacaklarını açıkladı.

Enerji Günlüğü - EPDK, 1 Ocak itibarıyla petrol piyasasında tüm lisans sahiplerinin, kendi adlarına e-tebligat adresi almak ve geçerliliğini korumakla yükümlü olacaklarını açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) e-tebligat hakkında yaptığı bilgilendirmede, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla gerçek veya tüzel kişiliğe haiz tüm petrol lisansı sahiplerinin, UETS sistemine kaydolarak kendi adlarına e-tebligat adresi almak ve geçerliliğini korumakla yükümlü olacağını açıkladı. 

EPDK'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: 

"Elektronik tebligat (e-tebligat), Tebligat Kanunu'nda belirlenen tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanan tebligatların Elektronik Tebligat Yönetmeliğine uygun olarak değiştirilemez ve inkar edilemez bir şekilde Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi(UETS) yoluyla alıcılarına iletilmesidir. E-Tebligat sistemine, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile tüzel ve özel tüm kişiler üye olabilecektir. Bu sistemde Tebligat Kanunu’nda tebliğ çıkarmaya yetkili kılınan merciler elektronik tebligat gönderebilecek olup, muhataplar e-tebligat alabileceklerdir. 

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 18 inci maddesinin son fıkrasında yer alan “Lisans sahipleri, 6/12/2018 tarihli ve 30617 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektronik Tebligat Yönetmeliğinde tanımlanan kendi namlarına ait elektronik tebligat adresi almak ve geçerliliğini korumak ile yükümlüdür.” hükmü ve söz konusu hükmün yürürlük tarihi kapsamında, 1/1/2020 tarihi itibariyle gerçek veya tüzel kişiliği haiz tüm lisans sahipleri, UETS sistemine kaydolarak kendi adlarına e-tebligat adresi almak ve geçerliliğini korumakla yükümlü olacaktır. 

Söz konusu işleme ilişkin Kurumumuza herhangi bir bildirimde bulunulması gerekmemekte olup lisans sahiplerinin e-tebligat adreslerine, UETS adres rehberinden erişim sağlanabilecektir. Herhangi bir idari yaptırım ile karşılaşılmaması adına söz konusu işlemin usulüne uygun olarak gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Konuya ilişkin her türlü bilgiye http://www.etebligat.gov.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir. Ayrıca dağıtıcı lisansı sahiplerinin, bayilerine e-tebligat adresi alma yükümlülüğü konusunda gerekli bilgilendirmeyi yapması ve gerekli yardımı sağlaması, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması adına önem arz etmektedir."