EPİAŞ'tan Kurban Bayramı duyurusu

Enerji Günlüğü -  EPİAŞ, Kurban Bayramı tatili teminat hesaplaması için 9 Eylül 2016 tarihinde sunulması gereken teminat tutarı hesabında kullanılacak...

Enerji Günlüğü -  EPİAŞ, Kurban Bayramı tatili teminat hesaplaması için 9 Eylül 2016 tarihinde sunulması gereken teminat tutarı hesabında kullanılacak günü sayısının 7 gün olduğunu açıkladı.

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ), Kurban Bayramı tatili teminat hesaplaması hakkında bir duyuru yayınladı. 

Duyuruya göre, 11-15 Eylül 2016 tarihleri arasında olan  Kurban Bayramı tatilinden önceki iş günü olan 9 Eylül 2016 tarihinde sunulması gereken teminat tutarı hesabında kullanılacak gün sayısı 7 gün olacak.

Teminat Hesaplama Prosedürü kapsamında Gün Öncesi ve Gün İçi Piyasaları faaliyetleri teminat tutarı hesabında kullanılan ve son 30 günde ticari işlem onayı olan son gün sayısı iki günden uzun resmi tatiller için resmi tatil gün sayısının bir fazlası olarak hesaplanıyor.

Hafta sonu ve/veya resmi tatil gününden bir önceki iş günü saat 11:00’da ve 17:00’da olmak üzere iki kez teminat kontrolü yapılıyor.