Erol: İnovasyon kimsenin tekelinde değil

Enerji Günlüğü - Enerjisa Teknoloji ve Müşteri İlişkileri Başkanı Gül Erol, inovasyonun kimsenin tekelinde olmadığını, uygun zaman ve zeminde bunu...

Enerji Günlüğü - Enerjisa Teknoloji ve Müşteri İlişkileri Başkanı Gül Erol, inovasyonun kimsenin tekelinde olmadığını, uygun zaman ve zeminde bunu herkesin yapabileceğini söyledi. 

Gül Erol, Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen inovasyon başlıklı oturumda yaptığı değerlendirmede, yenilenebilir enerji ve yerinde üretim sistemlerinin önümüzdeki dönemde önemli etkileri olacağını söyledi. İnternete bağlı insan sayısındaki artışın insanların iletişim tercihleri konusunda önemli ipuçları sunduğunu kaydeden Gül Erol “İnsanların davranış değişiklikleri var. Elektrik faturasını kendisi yatıran kesim var ama geniş bir genç kitle de bunu kendi adına yaptırmayı tercih ediyor” dedi. 

HER YERDE CİDDİ TASARRUF POTANSİYELİ 

Enerji konusunda tasarrufun önemli bir gündem başlığı olduğuna işaret eden Gül Erol “Nereye gitsek ciddi bir potansiyel görüyoruz. Gerçekten ciddi yatırım modelleri oluşturmaya çalışıyoruz. Akıllı ev çözümleri yüzde 60-70 tasarruf öngörüyor. Bunlar çok yenilikçi çözümler sunabileceğimiz alanlar. Tüm bunlar düşünüldüğünde enerjinin çok farklı modellerle yönetileceği bir sistem öngörüyoruz” diye konuştu. 

“İNOVASYONU HERKES YAPABİLİR”

Daha önce inovasyonu herkesin yapamayacağına dair bir görüşe sahip olduğunu anlatan Gül Erol, “Ama sonra gördüm ki bunun bir metodolojisi var ve uygun insanlarla bu mümkün. Bu sayede bir çok kazanımınız oluyor, öncelikle de çalışanlar memnun oluyor. Mesela Maltepe’deki kafemiz var, en yaratıcı fikirler cuma öğleden sonra oradan çıkıyor. Mesela bir nar projesi geliştirdik. Bunun için herkesten fikir istedik. 400 fikir aldık ve bunları değerlendirdikten sonra bunun on tanesiyle devam etme kararı aldık. Elektrik çalışanlarının iş güvenliğini sağlamak için bir proje üzerinde çalışıyoruz. Ve olumlu sonuçlar da alıyoruz. Dışardan da fikirler alabilirsiniz. Kalıpların dışında düşünmeyi başkalarını da nasıl dahil edebiliriz üzerinde duruyoruz.” 

İnovasyonda basitliğin, sadeliğin de önemli bir nokta olduğunu vurgulayan Gül Erol şöyle dedi: 

“Son dönemde gördüğüm, inovasyonda basitlik lazım. Mesela, çok basit ama önemli bir şey, sahada herkesin dolaştığı koordinatları boyayarak, aynı sahada dolaşan arkadaşları belirlemişler. Bu çok basit ama daha önce hiç denenmemiş güzel bir çözüm mesela…”  

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / ADANA

Pınar: Dağıtımda en iyi rekabet alanı inovasyon