Erzurum'daki Büyükbahçe HES halkın görüşünde

Enerji Günlüğü – Kayen Heta Enerji Erzurum'da kurulumunu tamamladığı 11,7 MW kurulu gücünde Büyükbahçe Hidroelektrik Santrali projesi ile ilgili...

Enerji Günlüğü – Kayen Heta Enerji Erzurum'da kurulumunu tamamladığı 11,7 MW kurulu gücünde Büyükbahçe Hidroelektrik Santrali projesi ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Kayen Beta Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Erzurum ili, Tortum ilçesi, Katıklı Çayı üzerinde 12,10 MW (12,1 MWm/ 11,7 MWe) kurulu güce sahip “Büyükbahçe Regülatörü ve HES Projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nun nihai kabul edilerek on günlüğüne halkın görüşüne açıldığını duyurdu. 

Açıklamaya göre, Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on (10) gün görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

KAYEN HETA ENERJİ ERZURUM'DAKİ 11.7 MW'LIK HES'İ İŞLETMEYİ PLANLIYOR