Esnafa yüzde 25 indirimli elektrik yolda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, esnaf ve zanaatkarlar için indirimli elektrik tarifesi üzerinde çalışmaya başladıklarını ve indirimin yüzde 25 olabileceğini açıkladı.

Enerji Günlüğü - Ticarethane ve konutlarda indirimli elektrik tarifesi için yeni düzenlemenin 1 Mart’a kadar tamamlanması öngörülüyor.

NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısında elektrik ve doğal gaz tarifelerinin enine boyuna müzakere edildiğini ifade eden Dönmez, mevcut durumun vatandaşları zora soktuğunun farkında olduklarını kaydetti. 

Dönmez, "Asıl üzerinde çalıştığımız belki 210 kilovatsaate kadar olan dilimde. Acaba bir başka imkan olabilir mi fiyatlar açısından vatandaşın lehine ona çalışacağız” dedi.

FATURA DÜZENLEMESİ 1 MART’A KADAR TAMAMLANACAK

Esnafa indirimli elektrik tarifesinde yüzde 25 indirimin söz konusu olduğunu belirten Dönmez, bu indirimi 1 Mart’a kadar yetiştireceklerini kaydetti.

Dönmez, “Ticarethane grubunda yer alan esnaf ve zanaatkarlar için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üzerinde çalışmaya başladık. Bu konuda çalışma sürüyor. Hem ticarethane hem de konutlarda yeni tarife için amacımız çalışmayı 1 Mart'a kadar bitirmek. Esnafın fatura tutarından belli bir kademede muhtemelen yüzde 25 indirim olacak” açıklamasını yaptı.