EÜAŞ yeni şirketle ihale sorunu aşacak

Enerji Günlüğü - Jersey Adaları’nda bir offshore şirketi kuran EÜAŞ, ihale süreçlerinde yaşanan sorunlardan kurtulmayı planlıyor.Almanya merkezli...

Enerji Günlüğü - Jersey Adaları’nda bir offshore şirketi kuran EÜAŞ, ihale süreçlerinde yaşanan sorunlardan kurtulmayı planlıyor.

Almanya merkezli TÜV SÜD’ün düzenlediği “Güvenilir, Sürdürülebilir Enerji Üretimi Zirvesi”nde konuşan Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, Sinop Nükleer Güç Santralı’ndaki faaliyetlerin pratikliği için Jersey Adaları’nda şirket kurmak için başvuru yaptıklarını belirterek, “Biz bir ihale yaptığımızda o ihaleyi 10 yılda sonlandıramıyoruz. Kazanamayan mutlaka şikayet ediyor kazananı. Veyahut da bizi şikayet ediyor. Jersey Adaları’nda kuracağımız şirketle bundan kurtuluyoruz” dedi.

VERGİ KAÇIRMAYACAĞIZ

Alış, Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santralda EÜAŞ’ın yüzde 49 ortak olduğunu belirterek, yeni şirket kurma başvurusunu vergi kaçırmak adına yapmadıklarını, Türkiye’de üretim yaptıklarında ürettiklerinin vergisini Türkiye’ye vereceklerinden kimsenin kuşkusunun olmamamasını ifade etti.

Alış, “Buradaki çalışmaların geleceği için yurt dışında bir şirket kurmak için başvurularımızı yaptık. Bunu vergi kaçırmak adına yapmıyoruz. Ortağımız olan Japonya ve Fransa da böyle bir offshore şirketini kurdular bizi bekliyorlar. Biz o şirketi kurma işlemlerini tamamladıktan sonra üçümüz, yani Fransızlar, Japonlar ve biz kurduğumuz o off-shore şirketleriyle birlikte Türkiye’de yeni bir proje şirketi kuracağız." dedi.

EÜAŞ DÜNYAYA AÇILIYOR