Fatih’ten ilk sondaj: Alanya-1 kuyusu

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Fatih, Alanya-1 Kuyusu ile tarihteki yerli imkanlarla gerçekleştirilecek ilk derin deniz sondaj faaliyetlerine...

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Fatih, Alanya-1 Kuyusu ile tarihteki yerli imkanlarla gerçekleştirilecek ilk derin deniz sondaj faaliyetlerine önümüzdeki hafta başlıyor.   

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)’ya ait, Türkiye’nin ilk petrol sondaj gemisi Fatih, gelecek hafta Akdeniz’de ilk sondaj çalışmasına başlıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de katılımıyla başlatılacak ilk sondaj, Alanya-1 kuyusunda gerçekleştirilecek. 229 metre boyundaki Fatih Sondaj Gemisi, 12.2 bin metre derinliğe kadar, çok yüksek basınç altında deniz sondajı yapabilme becerisine sahip. Altıncı jenerasyon araştırma gemisi Fatih, aktif konumlanma (dynamic positioning) teknolojisiyle donatılmış durumda. Geminin her İki kulesinde de sondaj yapabilecek ekipmanlar yer alıyor. Uluslararası kural ve düzenlemelere uygun operasyon gerçekleştirmeye uyumlu Fatih Sondaj Gemisi, iş güvenliği standartlarına da tümüyle uygun ve çevre dostu özelliklere sahip. 

Enerji Günlüğü