Forties boru hattı normal seyrine döndü

Enerji Günlüğü - Kuzey Denizi’nin en büyük boru hatlarından biri olan Forties Boru Hattı’ndan taşınan petrol miktarı arızanın giderilmesi ardından...

Enerji Günlüğü - Kuzey Denizi’nin en büyük boru hatlarından biri olan Forties Boru Hattı’ndan taşınan petrol miktarı arızanın giderilmesi ardından bugün normal seviyesine ulaştı. 

Kuzey Denizi’nin en büyük boru hatlarından biri olan ve İngiltere'ye gaz ve ham petrol taşıyan Forties boru hattı, normal kapasitesine ulaştı. Tespit edilen çatlaklar sonrası 11 Aralık'ta kapatılan Forties boru hattı, 2 hafta süren onarımın ardından geçtiğimiz hafta yeniden faaliyete geçmişti. 

Konuya yakın kaynaklara göre, Forties boru hattından taşınan günlük petrol miktarı normal kapasitesi olan 450 bin varil seviyesine bugün ulaştı.

Forties Boru Hattı Sistemi en yüksek miktarda Brent petrolün transfer edildiği petrol hattı olması sebebiyle dünya petrol piyasalarının yarısından fazlasına etki ediyor. Hat aynı zamanda doğal gaz sevkiyatında da önemli rol oynuyor. Hatta meydana gelen çatlak petrol fiyatlarına da artış olarak yansımıştı.