GAMA Enerji İÇAN’ın borçlarını yeniden yapılandırdı

GAMA Enerji, İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin (İÇAN) 595 milyon dolarlık borcunu yeniden yapılandırdı.

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji, İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin (İÇAN) 595 milyon dolarlık borcunu yeniden yapılandırdı.

Çoğunluk payına sahip GAMA Holding'e ilave olarak, Malezyalı enerji şirketi Tenaga Nasional Berhad'ın iştiraki ve Dünya Bankası Kuruluşları olan IFC'nin ve GIF'in ortak olduğu GAMA Enerji'nin Türkiye'deki en büyük iştiraki olan 853 MW kurulu güce sahip İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin  (İÇAN) toplam 595 milyon dolarlık borcu başarıyla yapılandırıldı. Finansal Yeniden Yapılandırma Anlaşması 30 Haziran 2021 tarihinde imzalanan Kredi Sözleşmesi'nin tüm ön şartlarının da 26 Ağustos 2021 tarihinde tamamlanmasıyla yürürlüğe girdi. 

ÖDEMENİN BİR KISMI TL İLE OLACAK

GAMA Enerji Genel Müdürü Tamer Çalışır, 2017 yılının sonunda başlayan yapılandırma sürecinde toplamda 12 yurt içi ve yurt dışı finansal kuruluş ve çok sayıda danışmanın görev aldığını, söz konusu borcun 7 yıl ve 12 yıllık vadeli ödeme planı üzerinden ve bir kısmı Türk Lirası olacak şekilde bütünsel ve sürdürülebilir bir anlaşmaya vardıklarını belirtti. 

853 MW kurulu güce sahip İÇAN, yıllık 5.100,00 GWh üretimi ile Türkiye'de tüketilen elektriğin yüzde 1,5'ini, Ankara'da tüketilen elektriğin ise yüzde 25'inden fazlasını karşılıyor.