Gaz santrallerine kapasite desteği Eylül’de yüzde 17 arttı

Eylül’de piyasa şartlarında çalışması zorlaşan 16 gaz yakıtlı elektrik santraline 770 milyon TL kapasite desteği verilecek. Destek bir önceki Ağustos ayına göre yaklaşık %17 artacak.

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), 2026 yılı Eylül ayına ilişkin 'Kapasite Mekanizması Ödeme Listesi'ni yayınladı. Buna göre, 16 doğal gaz yakıtlı elektrik üretim santraline Eylül ayı için toplam 770 milyon TL ödeme gerçekleştirilecek. Bir önceki ay kapasite mekanizması kapsamında 16 doğal gaz yakıtlı elektrik üretim santraline 660 milyon TL lira ödeme yapılmıştı. Böylece Eylül döneminde ödenecek toplam tutar bir önceki aya göre yüzde 16,67 artış kaydetti.

Kapasite mekanizması çerçevesinde en yüksek ödeme 12 santrale, santral başına 53 milyon 900 bin lira olarak yapılacak. En düşük ödeme ise 6 milyon 515 bin 619 lira olacak.

Enerji Günlüğü