Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine doğal gaz ulaştı

Enerji Günlüğü - Zorlu Grubu şirketlerinden GAZDAŞ, Gaziantep ili Oğuzeli ilçesinde doğal gaz arzına başladı.Zorlu Enerji Doğal Gaz Grubu'nun doğal...

Enerji Günlüğü - Zorlu Grubu şirketlerinden GAZDAŞ, Gaziantep ili Oğuzeli ilçesinde doğal gaz arzına başladı.

Zorlu Enerji Doğal Gaz Grubu'nun doğal gaz sektöründe dağıtım faaliyetlerini yürüten GAZDAŞ, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde hat imalat işlemlerini tamamlayarak 31.000 nüfuslu ilçeye doğal gaz arzına başladı. Kademeli olarak ilçenin tamamına doğal gaz arzı sağlanacak.

Düzenlenen doğal gaz yakma töreninde konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Zorlu Holding olarak enerjiye son 10 yılda 7 milyar TL civarında yatırım yaptık. Ülkemizin enerji politikalarıyla uyumlu bir şekilde sürdürdüğümüz yatırımlarımızda doğal gaz dağıtım ve ticareti çok önemli bir yer tutuyor. 10 yılı aşkın sürede 700 milyon TL düzeyinde yatırım yaptığımız Gaziantep bölgesindeki doğal gaz çalışmalarımızı aynı kararlılıkla devam ettireceğiz” dedi.

10 YILDA TÜM SÖZLERİMİZİ TUTTUK

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak ise  “Zorlu Enerji olarak 2006 yılından bu yana güçlü yatırımlar yaptığımız doğal gaz ticareti ve dağıtımı alanındaki faaliyetlerimizi ülkemizin bu konudaki temel stratejileri doğrultusunda geliştirmeyi sürdürüyoruz. Doğal gaz alım kontratlarının özel sektöre devredilmesiyle birlikte girdiğimiz bu sektörde GAZDAŞ ile Gaziantep ve Trakya’da sürdürdüğümüz çalışmalarımızı bir kamu hizmeti olarak değerlendiriyor ve bu anlayışla hareket ediyoruz. Geçtiğimiz 10 yıl içinde tüm taahhütlerimizi yerine getirerek, sektördeki en saygın kurumların başında yer aldığımız Gaziantep’te yaptığımız yatırımlarla ulaştığımız bölge sayısını artırarak büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

GAZDAŞ, 2,2 milyon nüfuslu Gaziantep bölgesinde, bugün itibarıyla 290 bin abone sayısına ulaşmış bulunuyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde planlanan 180 milyon TL yatırımla doğal gaz sunulan abone sayısının 520 bine ulaşması hedefleniyor.