Gazprom Moğolistan'da şirket kuracak

Gazprom, Rusya'dan Çin'e uzanacak yılda 50 milyar metreküp kapasiteli yeni bir doğalgaz boru hattının altyapısının oluşturulması amacıyla Moğolistan'da şirket kuracak.

Enerji Günlüğü - Gazprom, Rusya'dan Çin'e uzanacak yılda 50 milyar metreküp kapasiteli yeni bir doğalgaz boru hattının altyapısının oluşturulması amacıyla Moğolistan'da şirket kuracak.

Rus doğalgaz devi Gazprom’un Başkanı Alexey Miller ve Moğolistan Başbakanı Ukhnaagiin Khurelsukh gerçekleştirdikleri online çalışma toplantısında, Rus gazını Moğolistan üzerinden Çin'e ulaştıracak yeni bir boru hattı projesi üzerinde işbirliği olasılıklarını tartıştılar. Görüşme sırasında, Alexey Miller ve Moğolistan Başbakan Yardımcısı Yangugiin Sodbaatar, bu konuya özel bir şirket kurmak için bir Niyet Muhtırası imzaladılar. Moğolistan'da kurulacak olan Şirket, bir gaz ana hattının inşası ve işletilmesi için fizibilite çalışması yürütecek. 

Gazprom tarafından yapılan açıklamada, Moğolistan’dan Çin'e uzanan yeni hattın kapasitesinin yılda 50 milyar metreküpe ulaşabileceği kaydedildi.

Gazprom hali hazırda Sibirya'nın Gücü boru hattı üzerinden Çin'e doğalgaz pompalıyor. Daha fazla boru hattı inşaa ederek Çin'e sattığı doğalgaz miktarını yıllık 130 milyar metreküp seviyesine çıkarmayı hedefliyor.