GDF SUEZ`den İngiltere şeyl gazına 39 milyon dolarlık yatırım

Enerji Günlüğü - GDF SUEZ, İngiltere’nin Bowland havzasında şeyl gazı arama ve üretme çalışmaları için 39 milyon dolarlık yatırım yaptı.Fransız...

Enerji Günlüğü - GDF SUEZ, İngiltere’nin Bowland havzasında şeyl gazı arama ve üretme çalışmaları için 39 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Fransız GDF SUEZ şirketi Avustralyalı Dart Enerji’ye ait İngiltere’nin Bowland havzasındaki 13 şeyl gazı arama ruhsatının% 25 lik payını satın aldı.

Anlaşma gereği GDF SUEZ, Dart Enerji şirketine 12 milyon dolar nakit ödeme yapacak. Ayrıca geleneksel olmayan arama ve keşif programının finansmanı için de 27 milyon dolardan fazla ödeme yapacak.

GDF SUEZ Başkan YardımcısıJean-Marie Dauger konuyla ilgili olarak, “ İngiltere’deki şeyl gazı potansiyelinden ve İngiltere enerji güvenliğine yapacağı katkıdan çok eminiz. Bu lisansların potansiyelini işletebilmek için ortağımız Dart Enerji ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz”dedi.

Öte yandan Dart İcra Kurulu Başkanı John McGoldrick, “ Ortağımız GDF SUEZ İngiltere ve uluslar arası alanda gaz zincirlerinde sahip olduğu işletmelerlegeniş yeteneklere ve önemli kapasiteye sahip olduğu için özellikle memnunuz” açıklamasını yaptı.

ANLAŞMA DAHA GENİŞ BİR STRATEJİK İŞBİRLİĞİNİN PARÇASI

Dart Enerji tarafından imzalanan bu anlaşma daha geniş bir stratejik işbirliğinin parçası. Bu sadece Dart portföyündeki İngiltere ve Galler dışındaki 31 lisansının 13’ü ile ilgili. Dart 13 lisansının her birindeki % 75’lik işletme payı kendisinde kalmak üzere % 25’lik payı Fransız şirkete satacak.

İki şirket işbirlikleri çerçevesinde, üç yıllık süre içinde Bowland havzanının farklı bölgelerinde dört şeyl gazı kuyusu ve on metan kömür yatağı ( CBM) açacaklar.

Paris merkezli GDF SUEZ 2012 yılında 120 milyar dolarlık geliriyle dünyanın en büyük bağımsız enerji üreticisi. Şirket Ağustos ayında İngiltere, Almanya, Polonya ve Latin Amerika’da şeylgazı arama niyetini açıklamıştı.