Güney Kore, Tesla’yı yatırıma teşvik ediyor

Güney Kore hükümeti, Tesla’nın ülke topraklarında elektrikli araç fabrikası kurması için özel teşvikler sunacağını açıkladı.

Enerji Günlüğü - Güney Kore, ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’ya, ülkede bir elektrikli araç fabrikası kurması için özelleştirilmiş teşvikler sunacak.

Güney Kore Başkanı Yoon Suk-yeol, Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla’nın ülkede bir elektrikli araç fabrikası kurması için özelleştirilmiş teşvikler sunacaklarını açıkladı. 

Yoon geçen hafta Tesla Ceo’su Elon Musk ile bir video görüşme gerçekleştirmiş ve görüşmenin ardından Güney Kore’nin yeni Tesla fabrikası için baş adaylardan biri olduğu açıklanmıştı.

TESLA MODEL 3’ÜN YENİLENMİŞ VERSİYONUNU GELİŞTİRECEK

Öte yandan konuya yakın kaynaklara göre Tesla, üretim maliyetlerini düşürme ve beş yaşındaki elektrikli sedanın çekiciliğini artırma amacıyla Model 3'ün yenilenmiş versiyonu üzerinde çalışıyor. "Highland" kod adı olan yeni tasarım, Tesla müşterilerinin değer verdiği özelliklere odaklanırken, Model 3'ün iç kısmındaki bileşen sayısını ve karmaşıklığı azaltmayı hedefliyor.