Hamitabat Valmet DNA ile yönetilecek

Enerji Günlüğü - Limak Grubu’nun özelleştirme ihalesinden alarak yenileyeceği Hamitabat Termik Santrali’nde Valmet DNA Otomasyon Sistemi kullanılacak. Valmet’ten...

Enerji Günlüğü - Limak Grubu’nun özelleştirme ihalesinden alarak yenileyeceği Hamitabat Termik Santrali’nde Valmet DNA Otomasyon Sistemi kullanılacak. 

Valmet’ten yapılan açıklamaya göre, Hamitabat Elektrik Üretim A.Ş.’nin (HEAŞ) Kırklareli’nde kurmayı planladığı gaz yakıtlı güç santralinin kontrolünü Valmet sağlayacak. Valmet projede, bilgi ve performans izleme sistemi ile birlikte Valmet DNA Otomasyon Sistemi’ni tesis edecek.

1200 MW’lik yeni Hamitabat tesisinin 2017 yılında elektrik üretimine geçmesi bekleniyor. Tesislerin anahtar teslim kurulumunu üstlenen GAMA Güç Sistemleri’nin Genel Müdür Yardımcısı Altan Örer, Hamitabat kombine çevrim güç santralinin bilgi yönetim ve tesis performans hesaplamalarının aynı entegre platform üzerinde çalışacağını belirtti.

Valmet Otomasyon Türkiye Satış Müdürü Yücel Doğan ise “Santrale yüksek katma değer sağlamak amacıyla gelecekte uzman mühendislerimizle yerel destek de sağlayacağız” dedi.

25 yıllık işletme ömrü ile dizayn edilen yeni Hamitabat Santrali Projesi, iki bloktan oluşuyor. Bir gaz türbini, bir buhar türbini ve bir atık ısı kazanından oluşan tesiste Valmet, DCS ve Tesis Bilgi ve Performans İzleme Sistemi’ni tedarik edecek. 

...