Hitit Üniversitesi Alternatif Enerjide artık daha iddialı

Enerji Günlüğü - Bu yıl ağustos ayının sonunda kurulan Hitit Üniversitesi Alternatif Enerji Sistemleri ve Biyomedikal Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliği...

Enerji Günlüğü - Bu yıl ağustos ayının sonunda kurulan Hitit Üniversitesi Alternatif Enerji Sistemleri ve Biyomedikal Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte,merkezin amacı,‘alternatif enerji sistemleri, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, ileri enerji araştırma ve uygulamaları, biyomedikal ürünler ve geliştirilmeleri hakkında bilimsel araştırmalar yapmak, Üniversite ve sanayi arasında çalışma konularıyla ilgili işbirliğinde bulunmak, enerji ve biyomühendislik ürünleri alanlarındaki problemleri çözecek bilimsel ve uygulamalı çalışmalar yapmak ve bu çalışmaları yönetmektir’ şeklinde yer aldı.

Merkez, Türkiye’nin enerji problemlerine çözümler arama, alternatif enerji çözümleri üretme, sağlık ve biyomedikal alanında yeni ürünler geliştirilmesi için, nitelikli bilimsel ve teknolojik araştırmaları planlama, bu konuda gerekli imkânları hazırlama ve uygulamaları gerçekleştirme alanlarında faaliyet yürütecek.

Çorum Hitit Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri bu yıl Temmuz ayında Güneş enerjisi destekli Akülü engelli aracı yapmıştı. Yine bu yıl, Üniversitenin Mekatronik ve Alternatif Enerji Kulübü “ Civciv” adını verdikleri Engelli Araç Projesi geliştirmişlerdi.