Enerji Günlüğü - IC Enterra CEO’su Cem Aşık, yılın ilk çeyreğinde olumlu hidroloji koşullarına bağlı olarak beklentilerinin üzerinde elektrik ürettiklerini kaydetti.
IC Holding şirketlerinden IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin elektrik üretimi, yılın ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 41 artarak 364 GWh seviyesine yükseldi.
IC Enterra CEO’su Cem Aşık, “Bu dönemde üretim hacmimiz geçen seneye göre kuvvetli bir şekilde arttı. Tüm santrallerimiz olumlu hidroloji koşullarına bağlı olarak bizim de beklentilerimizin üzerinde üretim performansı gösterdi” açıklamasını yaptı.
GELİRLER 927 MİLYON TL’YE ULAŞTI
İlk çeyrekteki güçlü üretim performansına vurgu yapan Aşık, ilk çeyrekte toplam gelirlerin 927 milyon TL’ye ulaştığını ifade etti. İlk çeyrekte şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârının (FAVÖK) 633 milyon TL’yi geçerken, FAVÖK marjının da %68,3 olarak gerçekleştiğini belirtti.
Aşık, “Fiyatlarda gerçekleşen dönemsel düşüşe rağmen üretim optimizasyon kabiliyetimiz ve operasyonel verimliliği esas alan iş modelimiz sayesinde bu dönemde güçlü bir şekilde nakit yaratmaya devam ettik. Öte yandan sağlıklı borçluluk rasyolarımızı koruyarak bilançomuzu önümüzdeki dönemde başlayacak yatırım döngümüze hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.