IEA petrolde bu yıl denge öngörüyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) piyasalar bölümü başkanı Neil Atkinson, petrol piyasasında bu yılın tamamında dengeli...

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) piyasalar bölümü başkanı Neil Atkinson, petrol piyasasında bu yılın tamamında dengeli bir piyasa öngördüklerini açıkladı.

 Uluslararası Enerji Ajansı'nın piyasalar bölümü başkanı Neil Atkinson, petrol piyasasının uygulanan üretim kesintilerinin etkisiyle yılın ilk çeyreğinde arz fazlasından küçük bir arz açığına gelebileceğini ancak yılın tamamında dengeli bir piyasa öngördüklerini vurguladı.

ANLAŞMANIN HAZİRAN’DA BİTMESİ SÜRPRİZ OLUR

Atkinson ayrıca OPEC öncülüğündeki üretim kısıntı anlaşmasının erken bir zamanda, Haziran'da sona ermesinin piyasalara sürpriz olacağını, üretim kısıntısının yıl sonuna kadar devam etmesini beklediğini de kaydetti. Atkinson, "OPEC'in üretim kısıntısı anlaşmasını Haziran'da sona erdirdiğini görmek sürpriz olur" diye konuştu. 

BNP Paribas, UBS ve Citigroup analistleri OPEC öncülüğündeki üretim kısıntısı anlaşmasının yılın ikinci yarısında aşamalı olarak sona ermesini bekliyorlar.