IEA: Yirmi yıl içinde doğal gaza talep yüzde 50 artacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) önümüzdeki 20 yıl içinde doğal gazın merkezi bir rol oynayacağını ve doğal gaza olan talebin yüzde...

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) önümüzdeki 20 yıl içinde doğal gazın merkezi bir rol oynayacağını ve doğal gaza olan talebin yüzde 50 artacağını öngörüyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2035 yılına kadar dünya genelinde doğal gaz talebinin yarı yarıya artacağını öngörüyor. Eğer bu öngörü gerçekleşirse, doğal gazın enerji bileşimi içindeki payı 2035 yılına kadar %25’e yükselecek.

Oslo’da 2013 Avrupa Formula Konferansında konuşan IEA’danKeisuke Sadamori, “ Tüm fosil yakıtlarından ayrı olarak doğal gaz kesinlikle en yüksek büyümeye sahip.2035 yılına kadar dünya çapında doğal gaza olan talep yarı yarıya artacak” dedi.

AVRUPA, ASYA VE ORTADOĞU’DA BELİRGİN ARTIŞLAR BEKLENİYOR

IEA 2011-2035 döneminde Avrupa doğal gaz tüketiminin %13 oranında artacağını ve Asya’da da doğal gaz talebinin keskin bir şekilde artacağını öngörüyor. Çin, Hindistan ve Orta Doğu’da bu oranın%60’lara ulaşması bekleniyor.