Ignis, Muş’ta 10 jeotermal sondaj kuyusu açacak

Ignis H2 Enerji, Muş’ta jeotermal kaynak arayacak. Bu amaçla şirket 10 adet sondaj kuyusu açacak.

Enerji Günlüğü - Ignis H2 Enerji Üretim AŞ tarafından Muş İli, Varto İlçesi, Güzelkent Mahallesi AR: 2023/02 Ruhsat Numaralı alan adresinde jeotermal arama sondajı faaliyetinin yapılması planlanıyor. 

95 milyon TL bedelli proje kapsamında 8 hektarlık alanda 10 adet jeotermal kuyu açılacak. Jeotermal kaynak arama ve araştırma çalışmaları, bir sondaj kuyusu için ortalama 2 ayda tamamlanması planlanıyor. Yapılması planlanan sondaj çalışmalarında 30 personel istihdam edilecek.

3 farklı derinlikte yapılacak sondaj işleminde Rotary (Döner) Sondaj yöntemi kullanılacak. Açılacak kuyu, tespit ve arama amaçlı olup, arama sondajlarında karotlar alınıp jeofizik kuyu logu ölçümü yapılacak. Bu çalışmalar sonrasında elde edilen sondaj verileri ile jeotermal kaynağın özellik ve rezervine ilişkin durum tespiti yapılacak. 

Enerji Günlüğü