İkizdere HES revizyonu için ÇED Gerekli Değildir Kararı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji'nin Rize'de işlettiği İkizdere Regülatörü ve HES'in revizyonu için ÇED Gerekli Değildir Kararı verildi.Çevresel Etki...

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji'nin Rize'de işlettiği İkizdere Regülatörü ve HES'in revizyonu için ÇED Gerekli Değildir Kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Zorlu Enerji'nin %100 hissedarı olduğu Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından Doğu Karadeniz Havzası, Rize İli, İkizdere İlçesi sınırları içerisindeki İkizdere (mansapta İyidere) üzerinde bulunan İkizdere Hidroelektrik Santrali (HES)’nin revizyonu projesi için Rize Valiliği tarafından ÇED Gerekli Değildir Kararı verildiği duyuruldu.

Revizyon kapsamında, mevcut durumda 32 m3 aktif hacime sahip yükleme havuzunun aktif hacminin 570 m3’e çıkarılması planlanmaktadır. Proje kapsamında yeni ünitelerin ilave edilmesi söz konusu olmayıp, yalnızca mevcut yükleme havuzunun rehabilitasyonu planlanıyor.

İkizdere Hidroelektrik Santrali (HES) 1961 yılından bu yana yılda ortalama 110 milyon kw/saat elektrik üretmekte.

ZORLU, İKİZDERE HES'İ REVİZE EDECEK