İngiltere 320 MW’lık gel-git enerjisi projesine teşvik vermeyecek

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, Tidal Lagoon Power şirketinin 320 MW’lık gel-git enerjisi projesine fiyat desteği vermeyi reddetti.İngiltere hükümeti,...

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, Tidal Lagoon Power şirketinin 320 MW’lık gel-git enerjisi projesine fiyat desteği vermeyi reddetti.

İngiltere hükümeti, Tidal Lagoon Power (TLP) şirketinin gel-git enerjisi projesi olan 320MW ‘Swansea’ için fiyat desteğini reddetti.

İngiltere İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı (BEIS) Greg Clark, diğer alternatif düşük karbonlu enerji kaynaklarına göre projenin çok daha yüksek maliyetli olduğunu ve desteklenmesinin sorumsuzluk olacağını kaydetti.

Tidal Lagoon Power'ın teşvik için hükümetin üçlü testini geçemediğini belirten Clark, bu kriterlerin Maksimum karbon salımı azaltımı, net bir maliyet azaltma yolu ve İngiltere'nin büyük bir küresel pazarda dünya lideri olma potansiyeli olduğunu ifade etti.

TLP, BEIS ile en az 35 yıllık bir Sözleşme imzalamayı bekliyordu. Ayrıca şirket Galler hükümetinin 200 milyon dolarlık bir hisse senedi ve / veya kredi yatırımı yapmasını bekliyordu.