İngiltere elektrik üretiminde bir ilk!

İngiltere, yılın ilk beş ayında elektriğinin %48’ini düşük karbonlu enerji kaynaklarından üretti. Böylece ilk defa temiz kaynaklar fosil yakıtları geçti.

Enerji Günlüğü - İngiltere, yılın ilk beş ayında elektriğinin %48’ini düşük karbonlu enerji kaynaklarından üretti. Böylece ilk defa temiz kaynaklar fosil yakıtları geçti.

İngiltere Ulusal Elektrik Şebekesi 21 Haziran’da yaptığı açıklamada, Sanayi Devrimi’nden bu yana ilk defa ülkenin elektrik üretiminde sıfır karbonlu kaynakların, fosil yakıtları geçtiğini açıkladı. 

Ulusal Şebeke istatistiklerine göre, Ocak-Mayıs 2019 döneminde İngiltere’nin elektrik üretiminin % 48’i sıfır karbon kaynaklarından karşılanırken, % 47’si fosil yakıtlardan ve % 5’i de biyokütle ile karşılandı. 

GÜNEŞ VE RÜZGARIN PAYI %24

% 48'lik düşük karbon enerjisinin % 24'ü rüzgar ve güneş enerjisinden, % 18'i nükleer enerjiden ve % 6'sı yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriğin ithal edilmesinden oluştu. 

Doğalgaz % 41 ile İngiltere'nin en büyük enerji kaynağı olurken, kömürün payı % 3'e düştü ve ithalat da % 3 olarak gerçekleşti.