İngiltere Suudi petrol saldırılarında İran’ı işaret etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Suudi petrol varlıklarına saldırının arkasında İran'ın olduğuna inandıklarını söyledi.

Enerji Günlüğü - İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Suudi petrol varlıklarına saldırının arkasında İran'ın olduğuna inandıklarını söyledi.

Britanya Başbakanı Boris Johnson, Suudi petrol tesislerine düzenlenen saldırıdan İran'ın sorumlu olduğuna inandıklarını ve buna ortak bir yanıt için ABD ve Avrupalı müttefikleri ile birlikte çalışacaklarını söyledi. 

Johnson, Suudi Arabistan'a saldırının büyüklüğü ve organizasyonu dikkate alındığında Husilerin bu saldırının sorumluluğunu üstlenmelerinin inandırıcı görünmediğini vurguladı.

ARAMCO’DA ONARIM AYLARCA SÜREBİLİR

Öte yandan Suudi yetkililerin ve Aramco tesislerinde çalışan taşeronların verdikleri bilgilere göre, önceki haftasonu düzenlenen İHA saldırılarında zarar gören Aramco tesislerinde onarım öngörülenden daha uzun sürecek. WSJ'ye verilen bilgilere göre daha önce maksimum 10 hafta süreceği belirtilen tam kapasite ile üretimin dönüşün aylarca devam edebileceği ifade ediliyor.