İngiltere ve Danimarka enterkonnekte bağlantı çalışmaları başladı

İngiltere ve Danimarka arasında kurulacak olan 765 kilometrelik dünyanın en uzun elektrik enterkonnekte bağlantısı Viking Link çalışmalarına başlandı. 

Enerji Günlüğü - İngiltere ve Danimarka arasında kurulacak olan 765 kilometrelik dünyanın en uzun elektrik enterkonnekte bağlantısı Viking Link çalışmalarına başlandı. 

İngiltere'de bulunan çok uluslu elektrik ve gaz hizmetleri şirketi National Grid, 'dünyanın en uzun elektrik enterkonnekte bağlantısı' Viking Link çalışmalarını Siemens Energy ile başlattı. Siemens Energy, komşu ülkeler arasındaki 765 kilometrelik kablonun her iki ucuna da İngiltere ve Danimarka konvertör istasyonlarını inşa edecek. Şirket, Viking Link’in ilk aşaması olan Bicker Fen konvertör istasyon sahası için 2.4 km uzunluğundaki bir erişim yolu çalışmalarına başladı.

1,5 MİLYON HANEYE YEŞİL ELEKTRİK SAĞLANACAK

2023 yılında tamamlandığında, 1,7 milyar sterlin değerindeki 765 kilometrelik yüksek voltajlı elektrik hattı, 1,5 milyon İngiliz konutuna yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriği ulaştıracak kapasiteye sahip olacak.

Danimarka Enerji ve Yeşil Büyüme Bakanı Kwasi Kwarteng, “Bu plan sadece yerel yeşil yakalı işler yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda enerji güvenliğimizi artıracak, tüketicilerin faturalarını azaltacak ve evlerde üretilen sıfır karbonlu yenilenebilir elektriğinin dünyaya ihraç etme şansını artıracak” açıklamasında bulundu.