İngiltere yeni petrol lisansları verecek

Enerji Günlüğü - İngiltere yeni Kuzey Denizi’nde petrol ve doğalgaz arama ve üretme lisansları için 28. inci ihale turunu başlattı. İhaleler için...

Enerji Günlüğü - İngiltere yeni Kuzey Denizi’nde petrol ve doğalgaz arama ve üretme lisansları için 28. inci ihale turunu başlattı. İhaleler için son başvuru tarihi 25 Nisan.

Bir önceki turda rekor sayıda lisans veren İngiltere bu turda da aynı sonucu bekliyor. İhale için tekliflerin 25 Nisan 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

İngiltere Enerji Bakanı Michael Fallon yazılı bir açıklama yaparak, “ Beklenildiği üzere deniz derinliklerinde 20 milyar varil petrol barındıran Kuzey Denizi petrol ve doğal gaz yataklarına olan yüksek ilgi devam ediyor. Açık denizlerde petrol ve doğal gaz sondaji için yapılan bu yeni ihale turu İngiltere’de büyümenin artmasına, enerji güvenliğine ve istihdam yaratılmasına yardımcı olacak” dedi.

Financial Times’a göre, İngiltere’de petrol ve doğal gaz üretimindeki düşüş vergi gelirlerinde azalmaya neden olduğu için 6 milyar sterlinlik bir kayba neden oldu.

İngiltere’nin yaz başında kara sularında petrol ve doğal gaz lisansları için yeni bir ihale turu düzenlemesi bekleniyor.