Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı yeniden faaliyete hazır

Bugün itibarıyla operasyona hazır olan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı bu hafta faaliyete geçecek ve günde 500 bin varil petrol tedarik edilebilecek.

Enerji Günlüğü - Yaşanan deprem felaketinde zarar gören Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nda bakım çalışmaları tamamlandı. Hat, hafta içinde faaliyete geçecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı’nda yaptığı konuşmada 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nı bu hafta içinde faaliyete geçireceklerini bildirdi. Türkiye'nin petrol ve doğal gaz konusunda öteden beri güvenilir bir güzergah olduğunu belirten Bayraktar, bugün itibarıyla günlük 2 milyon varil petrolün Türkiye'nin boğazlarından geçtiğini ve yaklaşık 45 yıldır aktif olan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın da günlük 500 bin varil petrol kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. 

Bayraktar, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ile sel ve benzeri felaketler nedeniyle bakıma alınan Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'na yönelik, "Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı bugün itibarıyla operasyona hazır. Hattı bu hafta içinde faaliyete geçireceğiz. Boru hattı faaliyete geçtikten sonra küresel petrol piyasalarına 500 bin varil petrol tedarik edilebilecek" ifadelerini kullandı.