İsrail katlanabilir elektrikli ambulanslar kullanacak

İsrail, katlanabilir elektrikli arabaları trafiğin yoğun olduğu şehirlerde acil müdahale araçları olarak piyasaya sürüyor.

Enerji Günlüğü - İsrail, katlanabilir elektrikli arabaları trafiğin yoğun olduğu şehirlerde acil müdahale araçları olarak piyasaya sürüyor.

İsrail'in 'katlanabilir' elektrikli şehir arabaları, hastaların trafikte kalmamaları için acil müdahale araçları olarak piyasaya sürülecek. İsrailli otomotiv şirketi City Transformer, acil tıbbi müdahale kuruluşu United Hatzalah'a park yerlerine sığacak şekilde sadece 1 metre genişliğe kadar küçülebilen ve manevra kabiliyeti yüksek elektrikli araçlar sağlamak için 22 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. 

City Transformer, CT-1 elektrikli aracı özellikle yoğun şehirlerde normal büyüklükteki arabaların rahatsızlıklarından kurtulmak isteyenler için "dayanıklı, konforlu ve sürdürülebilir" bir çözüm sunma amacıyla geliştirdi. Anlaşma, özel donanımlı motosiklet ambulanslarıyla eğitimli gönüllülerden oluşan bir ağ işleten United Hatzalah’ın gönüllülerine daha güvenli bir sürüş imkanı sunacak.

TIME dergisinin 100 En İyi Buluş 2020 yılı listesinde yer alan CT-1 elektrikli araba, 2,49 metre uzunluğunda ve 1,4 metre genişliğinde. Araç, trafikte kolay park etmek veya manevra yapmak için sadece bir metre genişliğe kadar daraltabilen patentli bir katlama mekanizmasına sahip. Tek bir şarjla 100-150 kilometre gidebilen araç, dar modda saatte 45 kilometreye, geniş modda ise saatte 90 kilometreye kadar yol alabiliyor.