İzmir Büyükşehir Belediyesi biyokütle tesisi yaptıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes ilçesinde 5MWe gücüne biyokütle tesisini de kapsayan bir entegre atık yönetimi tesisi kurduracak. 

Enerji Günlüğü - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes ilçesinde 5MWe gücüne biyokütle tesisini de kapsayan bir entegre atık yönetimi tesisi kurduracak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, biyokütleye dayalı bir elektrik üretim tesisini de kapsayan entegre katı atık yönetim tesisi kurulması ve 15 yıl süreyle işletilmesi amacıyla ve kapalı teklif usulüyle, ihale yapacak. 

Belediye’nin yetki alanındaki Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere ilçelerinde oluşan evsel ve evsel nitelikli ticari ve kurumsal kaynaklı katı atıkların değerlendirileceği tesis, Menderes ilçesinin Çakaltepe Mahallesi’nde bulunan 312ha’lık alanın yaklaşık 172ha’lık kısmında kurulacak. 

5MWe GÜCÜNDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSİ
Yüklenici, sözleşmenin ardından yapılacak olan yer teslimi itibarıyla 24 ay içinde tesisi kurmak, işletmeye almak, geçici faaliyet belgesini almak ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 5MWe kurulu güç için kabul belgesini almakla yükümlü olacak. 

İhalenin muhammen bedeli 147.494.116,67 TL; tesisin kira bedeliyle ilgili ihale başlangıç rakamı ise 200.000 TL olarak belirlendi. Kira ödemesi, enerji üretim tesisinin işletmeye alındığı tarihten itibaren başlayacak. İstekliler, 4.424.823,50 TL geçici teminat yatıracaklar. 

İhale 13 Şubat 2020 günü saat 14.00’te, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Kat:3, No:309, Encümen Toplantı Odası, Cumhuriyet Bulvarı, No:1, Konak, İzmir adresinde yapılacak. 

İhale şartnamesi İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı, Atık Yönetimi Planlama ve Denetimi Şube Müdürlüğü, 900 Sokak, No:17, Kat:1, Hisarönü, Konak, İzmir adresinde ücretsiz görülebilecek ve 1.000 TL karşılığında aynı adresten temin edilebilecek. 

Tekliflerin, en geç ihale günü saat 12.00’ye kadar, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı, Atık Yönetimi Planlama ve Denetimi Şube Müdürlüğü, 900 Sokak, No:17, Kat:1, Hisarönü, Konak, İzmir adresine teslim edilmesi gerekiyor.