Japonya Kanada`da kaya gazı çıkaracak

Enerji Günlüğü - Japonya Petrol, Doğalgaz ve Metal Ulusal Birliği (JOGMEC), Kanada'nın İngiliz Kolombiya'sında kaya gazı üretimi için kredi sağlayacak.Japonya...

Enerji Günlüğü - Japonya Petrol, Doğalgaz ve Metal Ulusal Birliği (JOGMEC), Kanada'nın İngiliz Kolombiya'sında kaya gazı üretimi için kredi sağlayacak.

Japonya Petrol, Doğalgaz ve Metal Ulusal Birliği (JOGMEC), Kanada ortaklığı olan JAPEX Montney Ltd. (JML)'nin Kanada İngiliz Kolombiya'sında bulunan Kuzey Montney Bölgesinde yürüttüğü kaya gazı geliştirme ve üretme çalışmaları için kredi garanti anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Mizuho Bank Ltd., Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd. ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation tarafından şirkete toplam 375 milyon dolar kredi sağlanacak. Çalışmaların toplam maliyeti ise 750 milyon dolar.

JML, 2013 yılı Nisan ayında Malezyalı Petronas'ın yüzde yüz bağlı ortaklığı olan Progress Energy Canada Ltd. şirketinin % 10 hissesi ile yine Petronas'ın ortaklığı olan Pacific NorthWest LNG Ltd. şirketinin hisselerini satın almıştı. O zamandan bu yana JOGMEC, JML'nin kaya gazı arama ve çıkarma çalışmalarını destekliyor.