Katar doğal gaz alımında uzun vadeli sözleşme önerdi

Katar Enerji Bakanı Saad al-Kaabi, doğal gaz ithal eden ülkeleri kış aylarında yüksek fiyat artışından ve aşırı oynaklıktan kaçınmak için uzun vadeli kontratlar imzalamaları gerektiğini söyledi.

Enerji Günlüğü - Katar Enerji Bakanı Saad al-Kaabi, doğal gaz ithal eden ülkeleri kış aylarında yüksek fiyat artışından ve aşırı oynaklıktan kaçınmak için uzun vadeli kontratlar imzalamaları gerektiğini söyledi.

Dünyanın en büyük LNG ihracatçısı Katar'ın Enerji Bakanı Saad al-Kaabi, doğal gaz tüketicilerini uzun vadeli kontratlar yapmaları gerektiğini iddia etti. Katar Enerji Bakanı, Financial Times'a yaptığı açıklamada, ABD'nin kayaç gazı sektöründe büyümenin yavaşladığı bir ortamda gaz ithalatçısı ülkelerin kış aylarında fiyatlarda yüksek artıştan ve aşırı oynaklıktan kaçınmak için uzun vadeli kontratlar imzalamaları gerektiğini ifade etti. 

LNG PROJELERİNİN EN AZ YARISI GERÇEKLEŞMEYECEK

Enerji Bakanı, önümüzdeki yıllarda başlamak üzere ortaya konan global LNG projelerinin en az yarısının finansman yetersizliği nedeniyle gerçekleşmeyeceğini belirtti. 

Katar Enerji Bakanı, Qatar Petroleum'un yıllık LNG üretim kapasitesini 2025'e kadar 77 milyon tondan 110 milyon tona çıkaracağını kaydetti. Bakan, rakiplerinin üretimi devam ettirmek için 60 dolar/varil seviyesinde petrol fiyatına ihtiyaç duydukları ortamda Katar'ın 30 dolar/varil seviyesinde petrol fiyatı ile ayakta kalabileceğini söyledi.