Kelkit'te ilk doğalgaz abonesi belediye başkanı

Enerji Günlüğü - Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi doğalgaz kullanımına hazırlanıyor. İlk abone, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz oldu. Türkiye...

Enerji Günlüğü - Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi doğalgaz kullanımına hazırlanıyor. İlk abone, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz oldu. 

Türkiye doğal gaz dağıtım sektörünün en geniş coğrafi alana hizmet veren şirketi Aksa Doğalgaz, Gümüşhane Bayburt lisans bölgesinde yer alan Kelkit ilçesine doğal gaz ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada Kelkit’te abonelik başvuruları alınmaya başladı. Kelkit Belediye binasında açılan geçici büroda ilk abonelik sözleşmesine Belediye Başkanı Ünal Yılmaz imza attı. Doğal gaz kullanmak isteyen vatandaşlar, mesai saatleri arasında Kelkit Belediye binasındaki Aksa Doğalgaz bürosuna gelerek abonelik başvurusunda bulunabiliyor. 

KELKİT, BU KIŞ GAZLA ISINACAK

Aksa Doğalgaz Gümüşhane Bayburt Bölge Müdürü Rahime Meydan, Kelkit’te bu yıl sonuna kadar 10 milyon TL yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi. Meydan’ın verdiği bilgiye göre bu yatırımla 75 kilometrelik şebeke altyapısı kurlarak, 5 bin konuta eş değer aboneye doğal gaz arzı sağlanacak. 

Kelkit’te 11 Eylül tarihi itibarıyla doğal gaz abonelik işlemlerine başladıklarını hatırlatan Meydan, “2017 yılında önemli bir yatırıma sahip ilçemizde doğal gaz kullanmak isteyen vatandaşlarımızın, tesisat işlemlerini sonbahardan önce tamamlayarak gaz arzı sağladığımız günden itibaren doğal gaz kullanım konforuyla tanışmalarını arzu ediyoruz” dedi. 

İLÇE EKONOMİSİN 80 MİLYON LİRALIK KATKI

Rahime Meydan, Kelkit’teki çalışmalar konusunda Kelkit Valisi, Kelkit Kaymakamı, Kelkit Belediye Başkanı ile tüm belediye çalışanlarının destek sunduğunu belirterek, kendilerine teşekkür etti. Meydan, vatandaşları da temiz hava ve konforla tanışmak üzere doğal gaz kullanmaya davet etti. Aksa Doğalgaz, Kelkit ilçesinde önümüzdeki 5 yıl içinde 20 milyon TL değerinde yatırım yapacak. Aksa Doğalgaz’ın doğrudan ve dolaylı yatırımlarıyla ilçe ekonomisine 80 milyon TL’lik bir ekonomik katkı sunulacağı hesaplanıyor. 

27 İL, 135 İLÇE 14 MİLYON KİŞİ

Aksa Doğalgaz, Türkiye’deki faaliyet alanlarındaki 27 il, 135 ilçe ve beldede 14 milyon nüfusa hizmet sunuyor. 2.2 milyonu aktif kullanıcısı bulunan ve 3,8 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz; Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtımcısı konumunda