Kenya 2017'de petrol ihraç edecek

Enerji Günlüğü - Kenya gelecek yıl demiryolu ve karayolu ile günde 2 bin varil ham petrol ihracatına başlayacak.Kenya kendi kuracağı boru hattı tamamlanana...

Enerji Günlüğü - Kenya gelecek yıl demiryolu ve karayolu ile günde 2 bin varil ham petrol ihracatına başlayacak.

Kenya kendi kuracağı boru hattı tamamlanana kadar 2017 yılında küçük ölçekli ham petrol ihracatına başlamayı planlıyor. Kenya, demiryolu ve karayolu ile günlük 2 bin varil petrol ihraç edecek. Boru hattının ise beş yıl içinde tamamlanması  ve 4.2 milyar dolara malolması bekliyor.

Uganda geçen yıl Lokichar ve Lamu alanları üzerinde Kenya'nın rezervlerini birbirine bağlayan bir boru hattı yapacağını söylemişti. Daha sonra Uganda'nın, boru hattı inşaası için Tanzanya'yı tercih etmesinin ardından Kenya da kendi boru hattı planını oluşturdu.

Enerji Kabine sekreteri Charles Keter, meclis komitesine yaptığı bir konuşmada, Lokichar - Isiolo - Lamu mevkiinde önerilen boru hattının 2021 yılının ikinci çeyreğinde hazır olacağını söyledi. Boru hattı tamamlanana kadar çıkarılacak petrol, kara ve demiryolu ile ihraç edilecek.

Keter, gelecek yıl küçük ölçekli de olsa üretime başlamak için planların geliştirildiğini söyledi. Bu amaçla Turkana petrolleri demir yolları ile Mombasa'nın liman kenti Eldoret'e gönderilecek.

Africa Oil ve ortağı Tullow Oil, Kuzey Kenya Lokichar Havzası'nda ilk petrol keşfini 2012'de yapmıştı ve toplam 6 yüz varil çıkarılması tahmininde bulunmuştu.