Koç Holding 2012’de enerjiyle büyüdü

Enerji Günlüğü - 2012'de toplam konsolide satış gelirlerini yüzde 13 artırarak 84.8 milyar TL’ye yükselten Koç Holding’in net kârı 2.3 milyar TL’ye...

Enerji Günlüğü - 2012'de toplam konsolide satış gelirlerini yüzde 13 artırarak 84.8 milyar TL’ye yükselten Koç Holding’in net kârı 2.3 milyar TL’ye çıktı. Koç Holding’in 2012 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Turgay Durak,  enerji şirketlerinin bu başarıdaki payına dikkat çekti. 2012 yılında Koç Topluluğu’nun enerji sektöründe petrol ve LPG’de açık ara üstünlüğünü koruduğunu vurgulayan Turgay Durak, Opet’in sektöründe pazar payını en çok artıran şirket olarak ikinciliğini koruduğuna hatırlattı. Aygaz Grubu’nun Aygaz-Mogaz-Lipet markalarıyla sektörde açık ara liderliğini sürdürdüğünü vurgulayan Turgay Durak, AES Entek’in de Kırıkkale’de TÜPRAŞ’a enerji sağlayacak 220 mw’lık doğalgaz santrali üzerinde çalışmalara başladığını belirtti.

Enerji sektöründe TÜPRAŞ’ın aldığı 2.1 milyar ABD Doları tutarındaki kredinin, “Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesinde En İyi Yapılandırılmış Finansman İşlem Ödülü”nü aldığını hatırlatan Durak, gerek benzer yapılandırılmış finansman işlemleri gerekse yeni tahvil ihraçlarıyla Koç Topluluğu’nun Türk şirketleri için uygun koşullarla finansmana erişimde önemli bir örnek teşkil ettiğinin altını çizdi.

“Bir yılı daha kârlı bir büyümeyle geride bırakırken, sektörlerimizdeki liderlik pozisyonlarımızı pekiştirmeye devam ederek, önemli yatırımlara imza attık” dedi. 2012 yılında pazardaki olumsuz ekonomik konjonktüre karşın, büyüme odaklı yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Turgay Durak, “2012’de toplam 4.9 milyar TL’lik rekor düzeyde kombine yatırım gerçekleştirdik. 2013’te ise 6.8 milyar TL kombine yatırım planlıyoruz. Hedefimiz her zaman kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak ülkemiz ve paydaşlarımız için sürekli ve yüksek getirili yatırımlara dönüştürebilmektir. Hem hissedar ve paydaşlarımıza hem de ülkemize en yüksek katkıyı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.