Küresel elektrikli araç satışları bu yıl satış rekoru kıracak

Covid-19 salgınına rağmen bu yıl küresel elektrikli araç satışlarının 2,3 milyon ile satış rekoru kıracağı tahmin ediliyor.

Enerji Günlüğü - Covid-19 salgınına rağmen bu yıl küresel elektrikli araç satışlarının 2,3 milyon ile satış rekoru kıracağı tahmin ediliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı analistlerine göre, otomotiv endüstrisinin yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınından etkilenmesine rağmen devlet teşvikleri nedeniyle 2020’de elektrikli araçlar satışları 2,3 milyon ile satış rekoru kıracak. 2020’de normal araç satışı ise %15 düşüş ile 75 milyon adetin altında kalacak.

Son on yılda her yıl artış kaydederek yüzde 60’dan fazla büyüme kaydeden elektrikli araç satışları 2019 yılında hız kesmişti. Buna rağmen geçen yıl 2.2 milyon elektrikli araç satışı gerçekleşerek küresel araç pazarında yüzde 2.6 pay ile en büyük paya sahip olmayı başarabilmişti. Analistler bu yıl küresel elektrikli araç satışının geçen yılı biraz geçerek 2,3 milyonu biraz aşmasını ve küresel araç pazarındaki payının yüzde 3’ün üzerine çıkmasını bekliyorlar. 

Böylece dünya genelinde yollarda toplam elektrikli otomobil sayısı 10 milyona ulaşacak ve küresel otomobil stokunun yaklaşık % 1’ini oluşturacak.

Enerji Günlüğü